Het slimste huis

De opdracht

Sembo, Mika, Leon en ik kregen van mevrouw Van Berlo van het Slimste huis Alkmaar de opdracht om een prototype te ontwerpen van een slimme aanpassing in huis, waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen wonen.

De eisen waren dat het een hip imago moest hebben, zodat het voor iedereen aantrekkelijk is. Want er komen steeds meer ouderen en verreweg de meeste ouderen willen graag in hun eigen huis blijven wonen. Het wordt ook noodzakelijk want de zorg wordt te duur.

De overheid wil ook dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig, in hun eigen vertrouwde omgeving, blijven wonen. Oud worden in eigen huis dus en niet in een zorginstelling. Het was dus aan ons om een oplossing te bedenken en te ontwerpen.

Ons product

Na vele ideeën vonden we een definitieve oplossing, namelijk een app voor ouderen genaamd ‘’INU’’. Een reden waardoor ouderen minder lang alleen kunnen wonen is eenzaamheid. Ze hebben te weinig contact met andere mensen of willen ze bijvoorbeeld een hond. Maar vaak zijn ze niet in staat om een hond te verzorgen.

Daarom hebben wij een app bedacht waar ouderen hun hond door andere kunnen laten uitlaten, zo komen de ouderen in contact met anderen mensen en kunnen ze toch een hond nemen. Het heeft

ook een voordeel voor mensen die juist honden willen uitlaten maar geen hond in huis kunnen nemen zoals: kinderen en mensen die in een flatgebouw wonen.

De app is makkelijk te gebruiken je kan kiezen uit vele mensen die jou hond willen uitlaten en communiceren gaat makkelijk zodat ook ouderen het kunnen gebruiken.